Дякую, я вже з вами!

Запрошуємо вас на наш новий сайт, який об’єднує всі наші комплекси.

Перейти на сайт >
« назад до переліку

Фудшеринг як вид благодійності
 

Існує дуже багато видів надання допомоги тим, хто її потребує. Один з них – допомога з забезпеченням харчування. Але якщо глибше розібратися в тому, що таке фудшеринг, то слід розглянути детально саму схему роботи складного процесу. Батьківщина фудшерингу – німецький Берлін. Саме тут активно рятують придатну для вживання їжу від поїздки на смітник. А відбувається це так. Магазини досить часто змушені викидати якісні продукти через те, що в них ось-ось закінчиться термін придатності. Але на практиці такі продукти зберігають свою свіжість ще як мінімум тиждень після завершення строку, вказаного на упаковці. Продукцію можна вживати, але продавати її заборонено законом. То що робити? Викинути? Ні! Краще подарувати комусь, хто має бажання прийняти цей подарунок.

Звідки береться так багато продуктів придатних для фудшерингу?

Окрім магазинів існують й інші постачальники їжі. Наприклад, ресторани теж мають велику кількість смачних страв, які вони змушені викидати. І це не якісь там недоїдки. Просто роблячи різноманітні сирні, ковбасні, м'ясні нарізки та інші подібні страви розпаковується дуже багато продуктів. І навіть якщо всі вони не нарізалися, але були розпаковані, то працівники закладу не мають права назад ставити у холодильник такі продукти та подавати їх на стіл наступного дня, адже якщо ковбаса без упаковки, то вже ніхто не знає скільки вона лежить у тому холодильнику. Її потрібно вжити за кілька днів. Для того, щоб їжа не потрапила у смітник викликають людей, які спеціально зареєстровані на сервері фудширингу. Вони беруть їжу та діляться нею з рідними та близькими людьми, або ж надають їжу монастирям, будинкам для безпритульних та іншим благодійним організаціям. Але процес відбувається злагоджено та систематично. Зайнятися благородною справою може кожен, але без реєстрації в базі ніхто не дозволить просто так брати їжу та роздавати її.

Куди діваються виставкові екземпляри?

Фудшеринг найбільше розвинувся в Берліні, але даний вид благодійності розійшовся за кордон та існує уже в десятках країн. По всьому світу регулярно відбуваються фестивалі та виставки їжі. І порції, які залишаються нерозпроданими ніхто з виробників не бажає везти назад додому. Тому вони відправляються у різноманітні установи, які спеціалізуються на забезпеченні безпритульних. Таким чином благодійність стає справжньою системною підтримкою та дає величезну користь. І дуже добре, що вона розійшлася по цілому світу і фудширінг стає популярнішим з кожним днем.