Дякую, я вже з вами!

Запрошуємо вас на наш новий сайт, який об’єднує всі наші комплекси.

Перейти на сайт >
« назад до переліку

Італійська кухня
 

Італійська кухня

Традиційна італійська кухня формувалася протягом багатьох століть, і зібрала в себе все розмаїття кулінарного мистецтва всіх своїх округів. Сучасна Італія стала такою лише сотню років тому, а до того була поділена на безліч дрібніших держав. Завдяки прекрасному м'якому клімату і розташуванню біля Середземного моря, італійська кухня увібрала в себе велику кількість різноманітних овочів і морепродуктів. Така дієта може стати ідеальною для європейця, якщо не захоплюватися виробами з борошна, які італійці особливо люблять.

Улюблені страви італійців

Італійська кухня досить ситна і гостра, так як в більшості страв присутній часник і червоний гострий перець. Жителі і гості цієї країни не уявляють своє життя без улюблених макаронів, які італійці називають «паста». Різноманітність форм і розмірів, а також способів приготування цієї страви з тіста також не знає кордонів. Італійці люблять додавати до пасти не тільки різні соуси або запікати в духовці лазанью, але і не шкодують для такої страви улюбленого твердого сиру, пармезану.

Крім макаронних виробів, жителі Італії небайдужі до равіолі, які схожі на наші традиційні пельмені. На відміну від знайомої нам усім з дитинства страви, італійці вважають за краще начиняти равіолі не тільки м'ясом, а й іншими інгредієнтами. До перших страв тут відносять не тільки супи, серед яких найулюбленішим вважається минестроне, але і пасту.

Італійці великі любителі такого блюда, як різотто. Хоч і рис почали вирощувати в Середземномор'ї лише з XIV століття, з тих часів з'явилось безліч найрізноманітніших доповнень до цього злаку. В одній з міланських історій говорити про те, що колись майстер по розпису став активно підмішувати в фарби шафран. Його жартівливий помічник на весіллі у майстра вирішив пожартувати і додав цю спецію в рис, так і з'явився добре всім знайомий рецепт різотто з шафраном.

Італійські солодощі

Італійці, так само як і багато інших народів, люблять солодощі та десерти, саме тому існує таке розмаїття цієї смакоти. Чого тільки варта тірамісу, тістечка «панеттоне», торт з мигдалем. Солодощі зазвичай подаються з кавою, який італійці п'ють повсюдно, але тільки найкращих сортів.

Познайомившись із піцою, яка також вважається традиційним італійським блюдом, можна назавжди закохатися в це просте і ситне блюдо. Самі італійці, на відміну від туристів, піцу не їдять дуже часто і відносяться до неї досить холодно. Все ж багато улюблені страви в нашому сучасному світі тісно пов'язані з італійською кухнею.